неділя, 07 травня 2017 23:11

Хокінг дав людству 100 років на те, щоб покинути Землю

Хокінг дав людству 100 років на те, щоб покинути Землю
Хокінг дав людству 100 років. Фото: Asia Russia Daily

У новому документальному фільмі "Стівен Хокінг: Експедиція Нової Землі" фізик розповідає про всі основні загрози існування людства і передрікає йому загибель вже через сто років.

Людям потрібно колонізувати іншу планету протягом 100 років або вони зіткнуться із загрозою повного зникнення, попередив відомий англійський фізик-теоретик Стівен Хокінг, - повідомляє Ukrnews24 з посиланням на CNBC.

"Зі зміною клімату, астероїдними ударами, епідеміями та зростанням чисельності населення наша власна планета стає все більш нестабільною", - вважає вчений.

Існує загроза і від штучного інтелекту, над яким зараз так активно працюють вчені в різних країнах світу. На думку Хокінга новітні технології можуть зробити людство безпорадним, а значить приреченим на загибель за законами еволюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA назвали ймовірну дату всесвітнього потопу

Раніше Хокінг неодноразово заявляв, що причиною глобальної катастрофи стане людська діяльність. Людей погубить або ядерна катастрофа, або поширення штучно створеного вірусу.

Порятунком для людства на думку вченого може стати якнайшвидше освоєння далекого космосу і переселення на іншу планету. Хокінг вважає, що у жителів Землі є всього 100 років, щоб врятувати себе від самознищення.

На початку 2016 року Хокінг попереджав про небезпеку, що виходить від ядерної війни, глобального потепління, генетично модифікованих вірусів і штучного інтелекту.

У березні 2017 року Хокінг заявив про необхідність створення світового уряду, яке зможе стримувати і контролювати людську агресію за допомогою логіки і здорового глузду. Він переконаний, що технології прогресують настільки стрімко, що людська свідомість не встигає за ними. В результаті природна людська агресія може знищити людство в процесі розв'язаної ним же ядерної або біологічної війни.

Зараз ви читаєте новину «Хокінг дав людству 100 років на те, щоб покинути Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути