середа, 19 травня 2021 10:31

Hewlett-Packard випустила перший портативний комп'ютер

19 травня 1997 року американська компанія Hewlett-Packard випустила свій перший портативний комп'ютер. Він працював під операційною системою Windows CE.

У сегменті Hewlett-Packard така модель конкурувала з досить популярним Psion Series 5. Однак частка подібних пристроїв на ринку була досить мала. Клавіатурні персональні комп'ютери були досить потужними, мали великі можливості з розширення функціональності. Дозвіл екрана становив 480x240 пікселів і вище.

Автор: wikipedia.org
  Перший комп'ютер Hewlett-Packard працював під операційною системою Windows CE
Перший комп'ютер Hewlett-Packard працював під операційною системою Windows CE

Часто траплялися моделі з кольоровим сенсорним екраном. Однак велика вага й габарити стали найсерйознішими недоліками. Конкурувати на рівних з легкими й компактними пристроями під керуванням Palm OS вони не могли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сервіс Google Photots отримав нову функцію

Hewlett-Packard є світовим постачальником основних технологій для корпоративних замовників і кінцевих користувачів. Компанія надає рішення в галузі інфраструктури, персональних обчислювальних систем і пристроїв доступу, послуги з системної інтеграції, сервісної підтримки й аутсорсингу, а також пристрої друку і засоби виведення зображень для великих підприємств, організацій малого і середнього бізнесу.

Одним з перших клієнтів компанії Hewlett-Packard стала студія Волта Діснея, яка придбала вісім осциляторів Model 200B для тестування системи стереофонічного звуку, що використовували при роботі над стрічкою "Фантазія".

Зараз ви читаєте новину «Hewlett-Packard випустила перший портативний комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути