Ексклюзиви
середа, 10 березня 2021 16:14

Хакери зламали сотні камер відеоспостереження держустанов США

Хакери зламали сотні камер відеоспостереження держустанов США
Хакери США продемонстрували легкість злому систем відеонагляду. Фото: pixabay.com

Хакери зламали 150 тис. камер відеоспостереження американського стартапу Verkada. Вони фільмували в лікарнях, компаніях, поліцейських ділянках, в'язницях і школах. Також зламали 222 камери на заводах і складах автовиробника Tesla.

Про це заявили самі хакери з міжнародної групи Advanced Persistent Threat, пише Bloomberg.

Так вони хотіли показати повсюдність відеоспостереження та легкість злому систем. Відеокамери, які були зламані, переважно встановлені в держустановах США.

Крім лікарень, поліцейських ділянок, в'язниць і шкіл, хакери могли переглядати відео з жіночих клінік, психіатричних лікарень та офісів Verkada. Група також отримала доступ до камер в офісах постачальника програмного забезпечення Cloudflare у Сан-Франциско, Остіні, Лондоні та Нью-Йорку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі організацій стали жертвами масової кібератаки

"Доступ до камер отримали через логін і пароль адміністратора, які знайшли в інтернеті. Advanced Persistent Threat вдалося завантажити повний список клієнтів Verkada, а також бухгалтерську інформацію компанії", - розповів представник хакерської групи Тілл Коттманн.

США хочуть здійснити низку кібератак на внутрішні системи російської влади у відповідь на хакерську атаку Росії через програмне забезпечення фірми SolarWinds. Кібератаки можуть відбутися в найближчі 3 тижні.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали сотні камер відеоспостереження держустанов США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути