четвер, 29 жовтня 2020 11:26

Хакери з Росії атакують лікарні США

Хакери з Росії атакують лікарні США
Спеціалісти мають на увазі атаки на лікарні у штатах Нью-Йорк, Орегон та Міннесота. Фото: Pixabay

Про кібератаки російських хакерів на лікарні у США заявили американські спецслужби.

Напади спрямовано на отримання викупу, й вони схожі на масштабні атаки на британські госпіталі у травні 2017 року, пише The New York Times.

Унаслідок спільного розслідування Федерального бюро розслідувань (ФБР), Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) та Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб (HHS) отримали "вірогідну інформацію" про те, що хакери націлилися на систему охорони здоров'я США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передвиборчий сайт Трампа атакували хакери

"Російські хакери, які ймовірно працюють з Москви та Санкт-Петербурга, мають у розпорядженні список із понад 400 госпіталів, які вони планують атакувати… та, за словами хакерів, вже заразили понад 30 із них", - написали в повідомленні.

Спеціалісти мають на увазі атаки на лікарні у штатах Нью-Йорк, Орегон та Міннесота. Як зазначено в розслідуванні охоронної компанії Hold Security, яка відстежує онлайн-злочинців, один із хакерів російською мовою сказав: "Ми очікуємо на паніку".

Фахівці виявили, що хакери використовували програму-вимагач Ryuk з метою викрадення даних та порушення роботи медичних служб. При цьому вірусне програмне забезпечення, як правило, шифрує вміст комп'ютерів і вимагає викуп, щоб повернути доступ до даних. За словами спеціалістів із розслідувальної групи, такі атаки на заклади охорони здоров'я в цілому та під час епідемії коронавірусу зокрема "демонструють повну зневагу до людського життя".

Судова влада США пред'явила звинувачення в хакерстві 6 росіянам. Їх підозрюють у хакерських атаках на компанії в США, енергосистеми України і проти учасників президентських виборів 2017 року у Франції. Фігуранти є працівниками російської розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Хакери з Росії атакують лікарні США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути