четвер, 31 серпня 2017 07:25

Google випустить 20 млн.комарів, щоб перемогти небезпечний вірус Зіка

Google випустить 20 млн.комарів, щоб перемогти небезпечний вірус Зіка
Стерильні комарі від Google можутьв рятувати планету від вірусу Зіка Фото: Euronews

Один з дослідницьких підрозділів Google X – Verily кинув виклик вірусу Зіка. Для цього в компанії виростили у лабораторних умовах 20 млн. стерильних комарів-самців.

Таким чином науковці планують побороти такі захворювання, які ці комахи передають людям. Це - лихоманка Денге, вірус Зіка і Чикунгунья.

У рамках найбільшого американського проекту-дослідження науковці випустять у природу комарів, інфікованих вірусом Волбакія, пише obozrevatel.com. Паразит цієї хвороби відповідає за "відключення" репродуктивної функції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії вперше виявили небезпечний вірус Зіка

Ці комарі будуть спаровуватися з дикими самками. Проте яйця від таких "пар" вилуплюватися не будуть. Це, в свою чергу, поступово знижуватиме популяції комарів у майбутньому. І зменшить кількість інфікованих небезпечними для людини вірусами комах.

У планах науковців — випускати по мільйону комарів щотижня, протягом 5 місяців.

Вірус Зіка викликає м'яку лихоманку, кон'юнктивіт і головний біль. Але найстрашніше те, як він впливає на вагітних. Вірус вражає мозок ненароджених немовлят, викликає мікроцефалію, і в результаті діти народжуються з недорозвиненим мозком.

"Хоча причинно-наслідковий зв'язок між інфікуванням вірусом Зіка під час вагітності та мікроцефалією поки не встановлений, є дуже тривожні непрямі ознаки", - попереджала Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан. Вірус Зіка переносять комари Aedes. Ці комахи поширені у тропіках та субтропіках на усіх континентах, окрім Антарктиди.Вакцини від хвороби ще не існує, а у людства ще немає імунітету до вірусу. Тому єдиною профілактикою лікарі вважають знищення личинок комарів. У Бразилії, де вперше зафіксували випадки зараження, до цього залучили армію. Також жителям Північної та Південної Америки рекомендують по можливості захищати себе від комариних укусів.

Зараз ви читаєте новину «Google випустить 20 млн.комарів, щоб перемогти небезпечний вірус Зіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути