понеділок, 12 жовтня 2020 18:47

Google планує зробити YouTube головним місцем покупок

Google планує зробити YouTube головним місцем покупок
YouTube створює на платформі свій інтернет-магазин. Фото: unsplash.com

YouTube планує запустити власний інтернет-магазин. Нова функція дозволить купувати товари, які рекламуються, не виходячи з відеохостингу. Ролики з рекламою будуть представляти собою відеокаталог товарів.

Зараз послугу тестують на деяких каналах, повідомляє Bloomberg.

Найбільший у світі відео-сайт нещодавно запросив авторів відео використовувати програмне забезпечення YouTube для позначення та відстеження продуктів, представлених у їхніх кліпах. Далі дані будуть пов'язані з інструментами аналітики та покупок від Google Analytics.

Представник YouTube підтвердив виданню, що компанія тестує ці функції на обмеженій кількості відеоканалів. Компанія описала це як експеримент і відмовилася повідомляти більше подробиць.

Ці кроки можуть перетворити YouTube з рекламного гіганта на нового суперника для лідерів електронної комерції, таких як Amazon.com Inc. та Alibaba Group Holding Ltd.

Вже кілька місяців керівники Google сигналізують, що YouTube буде центральним у їх стратегії електронної комерції. Нещодавно генеральний директор Сундар Пічай припустив, що море популярних відео YouTube можна перетворити на можливість покупок. Відео-сайт наповнений популярними категоріями, такими як майстер-класи з макіяжу та кулінарії, де творці рекламують комерційні продукти в ефірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google закриває свій музичний сервіс

Компанія також оновила свій підрозділ електронної комерції та платежів. У липні він оголосив про план переманювання продавців до Google Shopping, свого інтернет-магазину, який включав інтеграцію з Shopify, щоб продавці могли управляти своїми товарно-матеріальними цінностями.

Наприкінці минулого року YouTube розпочав тестування подібної інтеграції Shopify для творців, які можуть перерахувати до 12 товарів для продажу на цифровій каруселі під своїми відео, повідомляє компанія. Мерчандайзинг - оин з кількох напрямків, де YouTube прагне диверсифікувати дохід для творців, окрім реклами. Як мінімум, нові заходи можуть допомогти YouTube поглибити дані, які він збирає з відео, для зміцнення свого рекламного бізнесу.

Google встановили на свій офіційний акаунт в Instagram фотографію роботи української пенсіонерки. Вишивка 65-річної мешканки Кривого Рогу Людмили Кисельової набрала майже 70 тис. лайків.

Зараз ви читаєте новину «Google планує зробити YouTube головним місцем покупок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути