Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2020 12:11

Фіксуватиме більше, ніж бачить людське око: компанія Samsung створює нову камеру

Фіксуватиме більше, ніж бачить людське око: компанія Samsung створює нову камеру
Для реалізації проекту Samsung доведеться вирішити ряд серйозних проблем. Фото: pixabay

600-мегапіксельний сенсор, який уже розробляють, готує компанія Samsung.

Його розмір становитиме 1/0,57″, пише "Новое время".

Зараз модель Huawei P40 Pro+ має найбільший сенсор на ринку — 1/1,28″, але новинка від Samsung повинна перевершити цю камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інсайдер розповів, який буде iPhone 13

Щільність нового сенсора ISOCELL 600MP, згідно з очікуваннями, становитиме приблизно 12% задньої панелі телефону. Це необхідно, щоб забезпечити правильне фокусування зображення на такому великому сенсорі. Сенсор також необхідно віддалити від системи лінз, що призведе до появи виступаючої секції на смартфоні.

Розмір виступу оцінюють приблизно в 22 мм від типової товщини смартфона, тобто поки що використання цього сенсора у флагманах виглядає сумнівним.

Новий датчик ISOCELL 600MP з'явиться не скоро. Для реалізації проєкту Samsung доведеться вирішити ряд серйозних проблем. Одна з них — це крихкість сенсора і його схильність до руйнування. При використанні сучасних технологій велика ймовірність появи тріщин при випадкових ударах.

У квітні Йонгін Пак, глава підрозділу сенсорів Samsung, заявив, що компанія прагне створити таку технологію, і вона, можливо, зможе фіксувати більше деталей, ніж може побачити людське око. Якщо зіставляти пікселі з світлочутливими клітинами сітківки ока — паличками і колбочками, то в кожному оці буде 120−140 Мп.

Функцію біометричного розблокування за допомогою голосу власника отримає нове покоління флагманського смартфона Samsung Galaxy S21. Цю функцію назвали Bixby Voice.

Зараз ви читаєте новину «Фіксуватиме більше, ніж бачить людське око: компанія Samsung створює нову камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути