середа, 24 липня 2019 11:37

Експерт розповів, як поводитися під час магнітних бур

Експерт розповів, як поводитися під час магнітних бур
Експерт розповів, як вберегтися від магнітних бур Фото: Главком

5-6 серпня в Україні пройдуть магнітні збудження, близькі до магнітної бурі першого рівня G1. Такі метеоудари можуть позначитися на самопочутті українців.

"Конкретного впливу магнітних бур на людину вчені не визначили. Зараз складно зрозуміти, чи зміна самопочуття осіб залежить конкретно від магнітних бур чи від інших факторів. Однак перші все ж позначаються на стан людини, - говорить головний лікар Київського міського Центру здоров'я Отто Стойка. - Найбільший вплив магнітних бур діє на людей із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом або якщо особа нещодавно перенесла виснажливу хворобу. Їм варто більш ретельно планувати свій день, а власні звички робити здоровішими".

Під час магнітних бур експерт рекомендує регулярно вимірювати артеріальний тиск, висипатися, проводити час на свіжому повітрі, уникати фізичного перенавантаження та стресу. Особливо це стосується осіб старшого віку, які є найбільш метеочутливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дати магнітних бур у серпні

"Людина, яка піддається впливу магнітних бур, стає сонливою, розсіяною, більш дратівливою, у неї підвищується тривожність і така особа може відчувати млявість. Деякі люди психологічно налаштовують себе на те, що в такі дні відчуватимуть погіршення самопочуття. Цього робити аж ніяк не варто", - каже Отто Стойка.

Щоб знизити вплив магнітних бур, лікар за декілька днів до їхнього початку радить внормувати режим і почати займатися фізичною активністю впродовж дня, але не обтяжувати себе ввечері. Найкраще, щоб усі фізичні вправи виконувались на свіжому повітрі.

"Метеочутливим людям допомагають водні процедури - контрастний душ чи плавання. Вони тонізують судини і загартовують. Потрібно уникати прямих променів сонця, особливо у період його найбільшої активності. Це може спровокувати підвищення артеріального тиску. Також ретельніше підходити до вибору раціона. Більше вживати сезонних овочів і фруктів. Особливо важливо, щоб у людини був повноцінний сон", - додає Стойка.

Магнітні бурі першого рівня G1 здатні впливати на енергетичні системи, космічні апарати і наземні системи.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як поводитися під час магнітних бур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути