понеділок, 06 листопада 2017 16:43

Дослідники з'ясували, як коні вираховують невпевнених людей

Дослідники з'ясували, як коні вираховують невпевнених людей
Коні можуть розрізняти людей по їх позам і вибудовувати в зв'язку з цим свою поведінку, це вияснили вчені-біологи з Великобританії. Фото - google

Коні можуть розрізняти людей за їхніми позами і вибудовувати в зв'язку з цим свою поведінку. Це з'ясували вчені-біологи з Великої Британії. Наприклад, до людини в позі підпорядкування вони підходять охочіше, ніж до людини з домінантною позою.

Дослідження опублікували в журналі Animal Cognition.

Біологи працювали з 30 домашніми кіньми. Їх цікавило, до якої людини з більшою ймовірністю підійде кінь: до тієї, що стоїть прямо з широко розставленими ногами і розправленими плечима (домінантна поза) чи до сутулої, з притиснутими до тіла руками і трохи зігнутими колінами (поза підпорядкування).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр створив англомовного робота-гіда

Обидві людини мали схожу структуру тіла, однаково одягнені, а їхні обличчя були закриті хустками. Це було зроблено для того, щоб тварини могли орієнтуватися тільки на позу людини, а не на вираз обличчя або інші сигнали. Заохочення у вигляді їжі коні отримували від обох людей. Тварини набагато охочіше підходили до людини в позі підпорядкування.

"Нас цікавило, як сприймають пози домінування і підпорядкування саме коні, тому що багато тренерів використовують пози як інструмент під час занять. Досліджень, присвячених тому, чи розпізнають коні пози без спеціальної підготовки, було мало", - говорить один з авторів роботи, студентка Сассекського університету Клара Вілсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків

Південнокорейські вчені з'ясували, що прийом їжі на самоті підвищує ризик виникнення метаболічного синдрому, що приводить до відкладення жиру в черевній порожнині.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники з'ясували, як коні вираховують невпевнених людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути