субота, 23 лютого 2019 07:25

Для студентів-медиків запровадили міжнародний іспит

Для студентів-медиків запровадили міжнародний іспит
Іспит триватиме 4 год. Фото: tvoemisto.tv

15 березня студенти 4 курсу спеціальності "Медицина" візьмуть участь в міжнародному моніторинговому дослідженні якості вищої освіти.

Мета іспиту - перевірка рівня професійної компетентності із фундаментальних дисциплін та вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, повідомляють у Міністерстві освіти.

Результати іспиту не вплинуть на успішність студентів.

Дослідження проведуть на базі завдань міжнародного іспиту з основ медицини - IFOM - International Foundations of Медицине.

Завдання для іспиту розробила атестаційна агенція – Національною радою медичних екзаменаторів США (NBME). Вона ж перевірятиме іспити. В Україні його адмініструватиме Центр тестування при МОЗ спільно з NBME.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочалася реєстрація на ЗНО: що потрібно знати

Іспит складатимуть письмово українською мовою. Він має 160 завдань. Час на виконання - 4 год. Тестові завдання стуватимуть нормальнох, патологічної анатомії та фізіології, біохімії, гістології, фармакології тощо.

Результати тестування стануть відомі до 17 травня 2019 року.

Правом першочергово вступити на бюджет можуть скористатися вступники, які мають бажання після закінчення вузу працювати у селі. Цим правом можуть скористатися майбутні лікарі і вчителі.

Зараз ви читаєте новину «Для студентів-медиків запровадили міжнародний іспит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути