вівторок, 08 грудня 2020 13:41

Чому іноземні студенти їдуть вчитися в Україну - МОН провело дослідження

Чому іноземні студенти їдуть вчитися в Україну - МОН провело дослідження
Дослідження проводили для того, щоб виявити проблеми, пов'язані з інтеграцією іноземних студентів до закладів вищої освіти України. Фото: pixabay

Роль іноземних студентів важлива в освітньому процесі кожного закладу освіти в Україні.

Понад 40% іноземних студентів обрали українські вузи через якість навчання, свідчать результати дослідження привабливості української вищої освіти для іноземних студентів, передає пресслужба МОН.

Дослідження проводили для того, щоб виявити проблеми, пов'язані з інтеграцією іноземних студентів до закладів вищої освіти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як коронавірус вплинув на навчання іноземців в Україні

"Ми маємо боротися за гарну репутацію: забезпечувати високу якість навчання та створювати комфортні умови для прибуття, навчання й дозвілля іноземних студентів", – зазначив заступник міністра освіти Андрій Вітренко.

Згідно з дослідженням, 40%-60% опитаних іноземців вибрали навчання в Україні через його вартість; 35% опитаних обрали українську освіту через легкість визнання диплома на батьківщині; а 42% – через бажання навчатися в одній із європейських країн.

На питання "Як іноземці подавали документи на отримання запрошення на навчання?" вони відповіли так: 73,03% скористалися послугами рекрутингових компаній, і лише 1,12% безпосередньо працювали із сайтом ЗВО, який обрали для навчання.

Іноземці дізналися про Україну: за порадою друзів – 50,7%; через приватну рекрутингову компанію – 30,7%; через сайт – 5,2%.

Щодо перешкод для іноземних студентів в Україні, то 72,3% мали проблеми з отриманням віз та інших документів для прибуття до України. А 50% опитаних хочуть, щоб відбулося покращення умов проживання в гуртожитках.

Іноземці від 1 до 3 місяців витрачають на отримання візи, щоб приїхати в Україну. А витрачають на підготовку документів із метою отримання візи від $500 до тис.

Тому завдяки цьому дослідженню, Український державний центр міжнародної освіти пропонує такі заходи: спрощення й прискорення процедури отримання віз на навчання; збільшення консульських представництв у країнах, які мають зацікавленість в освітніх послугах українських вузів; забезпечення вільного вибору мови навчання для іноземних громадян відповідно до освітніх можливостей українських ВНЗ; створення на державному рівні Асоціації випускників українських вузів; забезпечення високого рівня якості освітніх послуг із розширенням спектру освітніх можливостей українських вишів відповідно до запитів ринку й розвитку технологій.

До запуску єдиної електронної платформи для іноземців готуються в Україні. Завдяки платформі іноземні студенти зможуть дистанційно вступати до українських університетів, повідомляє пресслужба МОН. За словами заступника міністра освіти і науки України Артура Селецького, МОН пропонує розробити на базі електронної платформи 3 е-кабінети – для іноземного студента-абітурієнта, для закладів освіти, а також для центральних органів виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «Чому іноземні студенти їдуть вчитися в Україну - МОН провело дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути