понеділок, 27 лютого 2017 20:40

Чи потрібно виховувати вундеркіндів

Чи потрібно виховувати вундеркіндів
sobranie.vl.ru

Всі діти народжуються однаковими, кожен має свій талант. Батькам важливо вчасно помітити нахили в дитини та допомогти його розвинути.

Gazeta.ua з'ясувала як допомогти дитині і виховати з неї вундеркінда.

"Треба розвивати здібності дитини. А ось чи потрібно доводити це до рівня вундеркінда - я сумніваюсь. Я б не хотіла в своїй дитині виховувати граничну межу, бо будуть виникати перекоси - гарний розвиток у одній сфері, а ось проблеми в комунікації та соціалізації.", - говорить Ірина Губеладзе, психолог з Києва.

Коли росте обдарована дитина - батьки не нарадіються, усі пишаються цим. Таким людям пізніше стає важко приймати унікальність інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеринари знайшли радіоактивних диких кабанів

"У дитини формується відчуття, що "я унікальна у своєму роді така". І в дорослому житті такій людині дуже важко вибудовувати стосунки з іншими. Картина світу побудована на своїй унікальності. Таким людям важко приймати і свою поразку, але їх не уникнеш. Їм важко адаптуватись", - говорить Губеладзе.

На думку фахівця перша помилка батьків - те, що вони намагаються виховати вундеркінда:

"Помилка - нехтувати іншими сторонами розвитку дитини. Це невчасне діагностування реальних здібностей дитини - батьки не бачать до чого у дитини є хист. Є здібності які дитина може проявити у ранньому віці, наприклад, художні чи здібності до танців. А є наприклад такі, які явними стають пізніше або ж навіть не проявити, якщо немає поля для таких проявів. Це наукові здібності. Якщо не пропонувати ніякої наукової діяльності, то вона не проявить".

Днями вчені порівняли розміри головного мозку людей. Вони визначили, що він залежить від того, наскільки людина добра чи зла. У добрих людей розмір мозку більший, ніж у злих та агресивних.

Зараз ви читаєте новину «Чи потрібно виховувати вундеркіндів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути