пʼятниця, 22 вересня 2017 08:55

Чесність робить людей щасливими - дослідники

Чесність робить людей щасливими - дослідники
Вчені Університету Сан-Дієго з'ясували, що чесність робить людей щасливими. Фото: oane

Вчені Університету Сан-Дієго з'ясували, що чесність робить людей щасливими. Свої висновки вони зробили на основі досліджень колег, проведених з 2012 року.

З'ясувалося, що співчуття до когось збільшує ймовірність так-званої "білої брехні" - тієї, що повідомляється ніби на благо. Після, в рамках другого дослідження, людей змушували брехати іншим і визначали їхній емоційний стан.

Бажання запобігти шкоді, яку може бути заподіяно правдою, не викликало в більшість людей щастя. Їм доводилося не тільки "продумувати" усі слова і факти, а й стримувати свою емоційну реакцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На горі Піп Іван відкрили рятувальну станцію

Дослідження вчених Університету в Нотр-Даму, проведене в 2012 році, показало, що брехня впливає на психічне здоров'я. Вивчаючи стан 110 осіб протягом 10 тижнів з'ясувалося, що ті люди, які не брешуть своїм близьким, з більшою ймовірністю були щасливі. Одній групі учасникам експерименту запропонували протягом цього часу не обманювати, в інший не давали особливих вказівок. З'ясувалося, що перші за підсумком експерименту поліпшили своє психологічне здоров'я, налагодили особисті відносини і соціальні взаємодії.

Вилікувати людину від депресії можна за допомогою депривації сну, тобто часткового або повного позбавлення сну. Про це свідчать дані, накопичені за останні десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Чесність робить людей щасливими - дослідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути