вівторок, 10 листопада 2020 12:09

Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету

Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету
Планета є холодним коричневим карликом, або зіркою, що не відбулася. Фото: Pixabay

Група міжнародних астрономів знайшла нову планету, яка отримала назву BDR J1750+3809.

Це відкриття зробили вперше за допомогою радіотелескопа, повідомляє Sci-News.

Планета є холодним коричневим карликом, або зіркою, що не відбулася. Вона розташована у сузір'ї Геркулеса за 212 світлових років від Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша галактика може налічувати мільйони потенційно населених планет

BDR J1750+3809 стала першим об'єктом, який виявили за допомогою радіотелескопа, адже до цього коричневих карликів знаходили за допомогою обсервації неба в інфрачервоному діапазоні.

"Радіохвилі, які випромінюють коричневі карлики, несуть інформацію про силу їхнього магнітного поля. До цього часу радіоспостереження могли вимірювати лише сильні магнітні поля, які приблизно у сто разів сильніші за магнітне поле звичайного магніту на холодильнику", - заявив один із вчених Гаріш Ведантам із університету Гронінгена (Нідерланди).

Відкриття BDR J1750+3809 може дати вражаючий погляд у майбутнє, коли астрономи зможуть виміряти властивості магнітних полів екзопланет.

"Наша мета - зрозуміти магнетизм на екзопланетах і те, як він впливає на їхню здатність зароджувати життя", - додав учений.

Учені з Австралії представили новий спосіб відстежувати темну матерію. Дослідники відзначають, що їхній метод у десять разів точніший за аналоги. Подробиці роботи можна прочитати в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. За оцінками вчених, до 85% маси у Всесвіті невидиме.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки радіосигналу вперше відкрили нову планету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути