пʼятниця, 06 листопада 2020 14:14

Наша галактика може налічувати мільйони потенційно населених планет

Наша галактика може налічувати мільйони потенційно населених планет
Потенційно населеними науковці називають планети, які мають камʼянисту поверхню, здатну утримувати воду. Фото: pixabay

На думку міжнародної групи вчених та фахівців з NASA, в нашій галактиці Чумацький Шлях може існувати до 300 млн потенційно населених планет.

Висновки зробили на основі результатів 9-річної місії космічного телескопа Кеплер, пише CNN.

Пристрій ідентифікував безліч екзопланет і уточнення одного з параметрів рівняння Дрейка, за допомогою якого оцінюють потенційно населені планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені знайшли планету в іншій галактиці

Для розрахунку брали камʼянисті екзопланети із приблизним радіусом Землі, які оберталися навколо зірки, схожої на Сонце. Вчені уточнили фактор населеної зони планет, включивши туди не тільки відстань від зірки, навколо якої обертається планета, але й кількість світла, яку вона отримує. Фахівці обʼєднали дані телескопа Кеплер з даними місії Gaia, яка вимірює кількість енергії, випромінюваної батьківською зіркою. Це й дозволило отримати приблизну кількість "житлових" планет.

Потенційно населеними науковці називають планети, які мають камʼянисту поверхню, здатну утримувати воду. Найближча з таких планет розташована на відстані 20 світлових років від Землі.

NASA припускає, що в нашій галактиці розташовані від 100 до 400 млрд зірок. У кожної зірки є принаймні одна планета, що говорить про існування трильйонів планет.

Радіохвилі в галактиці Чумацький Шлях вперше виявили вчені з Каліфорнійського інституту технології. Джерелом походження цих радіохвиль є галактичний магнітар під назвою SGR 1935+2154. Усього звук тривав близько однієї мілісекунди, або 0,001 с, стверджує астрофізик Крістофер Боченек.

Зараз ви читаєте новину «Наша галактика може налічувати мільйони потенційно населених планет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути