середа, 31 березня 2021 11:12

Байден назвав аеропорт "країною третього світу"

31 березня 1940 року відкрили нью-йоркський аеропорт "Ла-Гуардія". Він розташований в північній частині міста Нью-Йорк.

Аеропорт є третім найбільш завантаженим аеропортом, що обслуговує Нью-Йорк, та двадцятим найпопулярнішим у Сполучених Штатах Америки. Аеропорт "Ла-Гуардія" охоплює 280 га.

Автор: agentika.com
  Джо Байден порівняв американський аеропорт з "країною третього світу"
Джо Байден порівняв американський аеропорт з "країною третього світу"

2016 року в аеропорті відбулося значне зростання пасажиропотоку. Він обслужив майже 29,8 млн пасажирів, що на 14,2% більше за 2015 рік.

"Ла-Гуардія" має чотири термінали (A, B, C і D). Вони з'єднані автобусами та проходами. Знаки на всіх терміналах розробив Пауль Мейксьенар. Термінал В перебував під безпосередньою адміністрацією порту, але 2016 року його передали приватній компанії LaGuardia Gateway Partners.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В повітря піднявся перший гідроплан

"Ла-Гуардію" часто критикували за деякі застарілі об'єкти. Чинний президент США Джо Байден порівняв аеропорт з "країною третього світу".

Серед льотчиків аеропорт називають USS LaGuardia, оскільки злітно-посадочні смуги короткі та оточені водою, що дає відчуття посадки на авіаносці.

27 липня 2015 року губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо оголосив про план реконструкції, який повністю замінить існуючий аеропорт. Проєкт реконструкції почався 2016 року і завершився 2021 року.

Першим літаком, на якому люди змогли відірватися від землі та зробити горизонтальний політ, став "Флаєр". Його побудували брати Орвілл і Вілбер Райт у США. Перший відомий політ літака в історії людства здійснили 17 грудня 1903 року. "Флаєр" протримався в повітрі 59 с і пролетів 260 м.

Зараз ви читаєте новину «Байден назвав аеропорт "країною третього світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути