Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 15:13

Астрономи розгадали походження "астероїда", що наблизився до Землі

Астрономи розгадали походження "астероїда", що наблизився до Землі
Об'єкт, офіційно відомий як 2020 SO, наблизився минулого місяця, а у вівторок, 1 грудня, наблизився до Землі на відстань 50476 км. Фото: pixabay

Загадковий об'єкт, який наблизився до нашої планети й обертається навколо Землі, є частиною ракети середини минулого століття, а не астероїдом.

Це підтвердили астрономи NASA, пише "Новое время".

За даними Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені, Каліфорнія, спостереження за допомогою телескопа на Гаваях підтвердили, що об'єкт 2020 SO — штучний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гігантський астероїд пішов на зближення з Землею

Після відкриття у вересні об'єкт класифікували як астероїд. Але головний експерт NASA по астероїдах Пол Чодас запідозрив, що це верхній ступінь ракети Centaur з Surveyor 2, невдалої місії 1966-го з висадки на Місяць.

Ідею Чодаса підтвердили одразу після того, як група на чолі з Вішну Редді з Університету Арізони використовувала інфрачервоний телескоп на Гаваях, щоб спостерігати не тільки загадковий об'єкт, але і частину ракети Centaur 1971 року народження, яка все ще обертається навколо Землі. Дані зображень збігаються.

"Сьогоднішні новини були приємними. Ця головоломка була вирішена завдяки командній роботі", — сказав Чодас.

Об'єкт, офіційно відомий як 2020 SO, наблизився минулого місяця, а у вівторок, 1 грудня, наблизився до Землі на відстань 50 476 км. Він покине околиці нашої планети в березні, повернувшись на свою орбіту навколо Сонця. Його наступне повернення очікується 2036 року.

У п'ятницю, 13 листопада, над південною частиною Тихого океану на рекордно малій відстані від нашої планети пролетів космічний камінь VT4 2020. Астероїд помітили в обсерваторії Мауна-Лоа на Гаваях 14 листопада, коли VT4 2020 віддалявся від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи розгадали походження "астероїда", що наблизився до Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути