середа, 28 жовтня 2020 17:23

Aston Martin тепер на 20 відсотків належить Mercedes-Benz

Aston Martin тепер на 20 відсотків належить Mercedes-Benz
Aston Martin тепер на 20 відсотків належить Mercedes-Benz. Фото: 24Канал

Німецька компанія Mercedes-Benz отримала акції британського виробника Aston Martin в обмін на технології для гібридів та електромобілів.

Mercedes-Benz із часткою акцій Aston Martin у 20% стане одним із найбільших акціонерів британського автовиробника, повідомляє 24 Канал.

Два роки тому Aston Martin став публічною компанією, але це не принесло очікуваних результатів. Цьогоріч акції компанії втратили дві третини своєї вартості. У серпні британський виробник найняв на посаду керівника Тобіаса Моерса – колишнього гендиректора Mercedes-AMG.

Власники компанії Aston Martin говорять, що акції Mercedes-Benz придбають поступово, у декілька етапів. Наразі вони мають 2,6% цінних паперів. Загальна вартість акцій, якими планує оволодіти Mercedes-Benz, становить 286 млн фунтів стерлінгів, це понад 10 млрд грн.

Компанії домовилися розширити співробітництво, що існує з 2013 року: Aston Martin отримає доступ до ключових технологій Mercedes, включаючи гібридні та електроприводні системи.

"Ми робимо ще один серйозний крок вперед, коли наше довгострокове партнерство з Mercedes-Benz AG переходить на інший рівень, коли вони стають одними з найбільших акціонерів компанії", – заявляє голова та найбільший акціонер Aston Martin Лоуренс Стролл.

Німецька фірма отримає право призначити одного невиконавчого директора до правління Aston Martin після першого збільшення акціонерного капіталу.

Aston Martin отримав збитки на 29 млн фунтів, це понад 1 млрд грн, у третьому кварталі. А прибутку - у 43 млн, понад 2 млрд грн фунтів стерлінгів - торік. Дохід за цей період зменшився майже вдвічі – до 124 млн фунтів стерлінгів.

Aston Martin планує щорічну капіталізацію від 250 до 300 млн фунтів стерлінгів на рік, це понад 13 млрд грн. Він передбачає обсяги виробництва близько 10 000 одиниць, дохід - близько 2 млрд фунтів стерлінгів та скоригований основний прибуток у 500 млн фунтів до 2025 фінансового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися перші зображення нового Nissan Qashqai

Німецький автовиробник Volkswagen презентував п'яте покоління моделі Caddy. Про це минулого тижня повідомили на порталі Carscoops.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin тепер на 20 відсотків належить Mercedes-Benz». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути