Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 08:44

Apple презентувала нову лінійку гаджетів на власному процесорі

Apple презентувала нову лінійку гаджетів на власному процесорі
Вартість MacBook Air від $999, MacBook Pro - від $1299, а Mac mini - від $699. Фото: pixabay.com

10 листопада під час третьої осінньої онлайн-презентації компанія Apple представила нові MacBook Air і 2 MacBook Pro, із діагоналлю екрана 13 дюймів, а також компактний комп'ютер Mac mini.

Ноутбуки працюють із власним процесором М1 на архітектурі ARM, що, за словами компанії, пришвидшує роботу MacBook у 3 рази, у порівнянні з аналогічними моделями на Windows. Чіп М1 поєднує у собі відеокарту, оперативну пам'ять та процесор. Також MacBook не має вентилятора, що робить його "абсолютно тихим" під час роботи. У Apple заявили, що MacBook Air у 3,5 раза швидший за попередню модель і продуктивніший за 98% усіх ноутбуків, які продавалися цього року.

MacBook Pro в 2,8 рази продуктивніший за свого попередника, а графічні операції виконує швидше у 5 разів. Apple також презентувала оновлений мінікомп'ютер Mac Mini. Новинка у 10 разів менша і вп'ятеро швидша за найпопулярніші комп'ютери свого цінового сегменту, але головне - у 3 рази продуктивніша.

Завдяки новому процесору MacBook Air може витримувати без підзарядки до 18 годин, а MacBook Pro - до 20 годин. Нові комп'ютери працюватимуть під керуванням основної операційної системи MacOS Big Sur.

Вартість MacBook Air від $999, MacBook Pro - від $1299, а Mac mini - від $699. Оформити замовлення можна буде з 11 листопада, оновлена операційна система MacOS Big Sur стане доступною 12 числа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple припинила співпрацю з виробником своєї продукції

На початку жовтня разом з iPhone 12 і двома преміальними моделями Apple представили найдешевший смартфон у лінійці iPhone 12 Mini. Він має 5,4-дюймовий дисплей. Ним можна керувати однією рукою.

Зараз ви читаєте новину «Apple презентувала нову лінійку гаджетів на власному процесорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути