Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 11:02

Apple представила iPhone 13, нові iPad і Apple Watch: ціни та фото
9

Американська компанія Apple провела 14 вересня першу осінню презентацію нових гаджетів. Генеральний директор компанії Тім Кук представив флагманську лінійку з чотирьох iPhone, нові iPad і розумні годинники.

Ціна на iPhone 13 починатиметься від $799. Його випускатимуть у пʼяти нових кольорах, зокрема яскраво-рожевому. Екранний виріз зменшили на 20% завдяки модернізації системи Face ID. Компанія також змінила розташування камер.

Презентували модель iPhone 13 Mini, ціна на яку стартуватиме від від $699, а також iPhone 13 Pro й iPhone 13 Pro Max. Усі варіанти смартфонів зʼявляться у продажу 24 вересня. Передзамовлення стане доступним з 17 вересня. Коштуватиме iPhone 13 Pro від $999, а Pro Max — від $1 099.

Фото: Apple

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентація Apple: онлайн трансляція

У смартфонів буде 128 Гб памʼяті, також доступні версії на 256 Гб і 512 Гб. На ринку зʼявиться і версія Pro Max із одним терабайтом памʼяті. Усі оснастили останнім процесором A15 та новим OLED-дисплеєм, що став на 20% яскравішим. Виріз на верхній панелі теж зменшили на 20%.

У нових моделях також збільшили ємність акумулятора. Тепер смартфон від одного заряду працює на 1,5 год. довше, ніж iPhone 12. Базові моделі iPhone 13 і 13 mini отримали нову камеру зі збільшеною матрицею і оптичною стабілізацією на рівні сенсора. Надширококутна камера теж отримала поліпшення — вона стала знімати швидше і тепер вловлює більше світла, що дає змогу якісно працювати при поганому освітленні.

Apple оновила свої планшети iPad. Найдоступніша модель — New iPad отримала чип A13 Bionic і нову ширококутну камеру, яка дозволить використовувати технологію Center Stage. Новий iPad працюватиме під управлінням iPadOS 15, буде сумісним з Apple Pencil першого покоління й отримає гігабітний адаптер LTE. Він коштуватиме від $329.

Найбільше оновлення отримав iPad mini. Його екран збільшили до 8,3 дюйма, пристрій теж матиме чип А13 Bionic. Планшет отримав новий дизайн, який наслідує флагманські моделі смартфонів та останніх iPad. Також планшет матиме USB-C, що дозволить передавати дані до 10 разів швидше. Для ідентифікації користувача використовуватиметься Touch ID, який вже встановлюється в iPad Air. Адаптер для мобільного інтернету в iPad mini тепер підтримуватиме стандарт 5G. Ціна — від $499.

Apple представила також сьоме покоління розумних годинників Apple Watch Series 7. Хоча дизайн і розміри пристрою не змінилися, розробникам вдалося збільшити корисну площу екрану. Це дозволило відображати на 50% більше тексту, ніж на дисплеї годинників шостого покоління. Також екран змінюватиметься тепер залежно від кута нахилу руки. Apple заявила, що Watch Series 7 отримали міцніший корпус і скло, а заряджатимуться на третину швидше. У Apple Watch з'явилося пʼять нових кольорів, а також нові ремінці від Nike та Hermes. Годинник коштуватиме $399 і надійде у продаж наприкінці осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співзасновник Apple відкрив власну космічну компанію

На другій пресконференції у жовтні корпорація покаже нове покоління MacBook Pro і Mac mini. Нові комп'ютери будуть побудовані на базі однокристальної системи Apple M1X власної розробки.

Наприкінці червня Apple відкрила офіційне представництво в Україні. Тепер американська корпорація самостійно ввозитиме й розмитнюватиме всі свої пристрої. Найближчим часом компанія також відкриє фірмову роздрібну мережу. Водночас імовірною є поява раніше недоступних в Україні сервісів компанії.

Зараз ви читаєте новину «Apple представила iPhone 13, нові iPad і Apple Watch: ціни та фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути