вівторок, 06 жовтня 2020 14:56

Який смартфон найнадійніший: назвали лідерів ринку

Який смартфон найнадійніший: назвали лідерів ринку
На ринку операційних систем лідером було визнано Android. Фото: unsplash

За даними дослідження агентства Visual Captalist, за другий квартал 2020 року частка Samsung і Huawei на світовому ринку становить 20%. Лідерство Huawei викликане популярністю на китайському ринку, де частка виробника - 46%. На третьому місці опинилася Apple з часткою 14%.

Серед кращих виробників телефонів також назвали Xiaomi, Oppo, Vivo і Lenovo. Частка інших брендів становить 16%. Китайські бренди займають понад 50% ринку смартфонів, пише УНІАН.

На ринку операційних систем лідером було визнано Android, на базі якої працюють 74% смартфонів. На iOS, встановленій на iPhone, працюють 25% пристроїв. Також у дослідженні Visual Captalist йдеться, що більша частина телефонів у світі – 29% – мають процесор від Qualcomm. На MediaTek і HiSilicon припало 26% і 16% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злили перші фото та дату продажу iPhone 12

Лідером на ринку бездротових навушників виявилася Apple з часткою 35%, успіх компанії пов'язано з популярністю гарнітури AirPods. На Xiaomi та Samsung довелося по 10% і 6% відповідно. Американська компанія також очолює ринок розумних годинників із часткою 30%, при цьому 42% припадає на інші, менш відомі, бренди.

Патентне відомство США опублікувало заявку від Apple щодо складного електронного девайса у вигляді телефона або планшета з гнучким екраном, який може самовідновлюватися після подряпин чи інших пошкоджень.

Зараз ви читаєте новину «Який смартфон найнадійніший: назвали лідерів ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути