Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2020 14:00

Яке покарання матимуть директори шкіл за порушення карантину

Яке покарання матимуть директори шкіл за порушення карантину
Якщо школа продовжує працювати в червоній зоні та не дотримується правил карантину, то директора можуть оштрафувати або посадити за ґрати. Фото: Pixabay

Керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність за недотримання правил карантину.

Міністерство освіти й науки України звернулося з листом до керівників шкіл та керівників департаментів освіти й науки, повідомили на сайті відомства.

У разі, якщо школа продовжує працювати в червоній зоні та не дотримується правил карантину, то директора можуть оштрафувати або посадити за ґрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запідозрили коронавірус: учителі та учні зацькували 8-класника

Загалом через порушення правил карантину громадян можуть оштрафувати і розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, а посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів. Штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років може отримати директор у разі, якщо порушення правил призведе до суттєвого погіршення здоров'я учня.

У разі смерті неповнолітнього керівника закладу каратимуть обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади.

Відповідно до епідеміологічних досліджень в Україні відправили в ізоляцію 145 із 199 704 класів. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. "Це було зроблено відповідно до рекомендацій лікарів та епідеміологів", - сказав Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Яке покарання матимуть директори шкіл за порушення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути