четвер, 19 липня 2018 17:45

Як вступатимуть абітурієнти з Донбасу та Криму

Як вступатимуть абітурієнти з Донбасу та Криму
Абітурієнти з Донбасу і Криму вступають без ЗНО, українського паспорта і атестата. Фото: Kolobok

Вступна кампанія для абітурієнтів із окупованих територій Криму та Донбасу триватиме до 28 вересня.

Ці вступники можуть вступити на державну форму навчання без ЗНО, українського паспорта та атестата. Про це повідомила в.о. директора департаменту вищої освіти Міносвіти Світлана Кретович під час прес-конференції.

Для вступу на бюджет абітурієнти повинні подати документи не пізніше 20 липня до освітніх центрів "Крим-Україна" або "Донбас-Україна". Подача документів на контрактну форму навчання триватиме до 28 вересня.

"Якщо вступники з окупованих територій не встигнуть подати документи для вступу на бюджет, вони можуть вступити на контракт й одразу після зарахування написати заяву про переведення на бюджет. Торік більшість вступників з Криму та Донбасу скористалися цією процедурою та були переведені на місця держзамовлення", – каже Кретович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші вузи і спеціальності серед цьогорічних вступників

Для вступу випускникам шкіл із Криму та Донбасу потрібно пройти державну підсумкову атестацію з української мови і літератури. Вони також складатимуть вступний фаховий іспит або творчий конкурс.

12 липня почалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Триватиме до 26 липня. Для вступу до вузів зараховуватимуть сертифікати ЗНО 2016, 2017 і 2018-го років. Виняток - іноземні мови. Адже цьогоріч ввели дворівневий тест та аудіювання.

Зараз ви читаєте новину «Як вступатимуть абітурієнти з Донбасу та Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути