вівторок, 31 січня 2017 17:50

Як музика діє на взаємини між людьми

Як музика діє на взаємини між людьми
say-hi.me

Люди охочіше спілкуються, відчувають себе краще і більше подобаються одне одному, якщо в їхніх будинках постійно звучить музика.

Це у своєму дослідженні з'ясував американський нейропсихолог Даніель Левітін спільно з Apple Music.

30 сімей попросили один тиждень не слухати музику вдома, а наступного тижня – включати її постійно і голосніше.

"Спільне прослуховування композицій позитивно впливає на багато показників. Люди проводили на три години більше зі своєю сім'єю в той тиждень, коли разом слухали музику", – говорить Левітін.

В результаті дослідження настрій на 16% був кращим і сміялися вони на 15% частіше. Прояви любові зросли на 14%, діти допомагали батькам на 19% частіше, а їжа здавалась на 58% смачніше. Спільне прослуховування музики впливає на вироблення гормонів окситоцину і серотоніну.

"Музика об'єднує. Зароджує дружбу. Люди часто створюють сім'ї через те, що вони об'єднались в музиці. Спільне прослуховування музики діє як терапія. Наприклад, якщо у сім'ї були конфлікти, незгоди - вона створює атмосферу примирення. Налаштовує на позитивний лад. Це те, що супроводжує від народження до смерті", - говорить співачка Riya. Займається музикою 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Як музика діє на взаємини між людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути