пʼятниця, 05 лютого 2021 16:51

Як батькам зробити дітей успішнішими в навчанні

Як батькам зробити дітей успішнішими в навчанні
Як батькам зробити дітей успішнішими в навчанні — поради фахівців фото: nus.org.ua

Школяр може стати на 20-30% успішнішим у навчанні, якщо йому допомагатимуть батьки, помітили фахівці з надання освітніх послуг.

Допомогою дитини вважають контроль виконаних домашніх завдань, моніторинг знань і навиків для навчання своїх сина чи доньки.

"І не важливо — дитина ходить у звичайну школу чи елітну, ви віддали її до репетитора чи вона займається сама, - говорить Gazeta.ua викладач математики Ганна Іллєнко. - Часто батьки думають, що якщо заплатили гроші, то вони не мають заглиблюватися в навчання. Але це не пральна машинка, яку здали в ремонт. Тут треба мати діалог і теж працювати. Нерідко буває, що батьки дозволяють дітям пропускати заняття або залякують їх у разі пропуску занять. А головне завдання батьків — підтримати й показати практичність набутих знань. Якщо йдеться про математику, можна, на прикладі книг вдома чи зібраного врожаю яблук, тренувати виводити відсотки. На прикладі ремонту в квартири, тренувати геометрію, чи під час закордонних подорожей просити дітей спілкуватися іноземною. Батьки мають також свідомо підходити до освіти дітей".

Якщо дитина займається з репетитором, вона має для себе і батьків сформулювати свої слабкі сторони з того чи іншого предмету.

"Хай пояснить, які реально має проблеми, аби це надолужувати. Також батькам необхідно підтримувати зв'язок із обраним репетитором задля контролю. - говорить Gazeta.ua репетитор з української мови Аліна Перевал. - Матір і батько мають пояснити, наскільки це важливо для неї, налаштувати на відповідальне ставлення до додаткових занять".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пробне ЗНО складатимуть майже 140 тис. осіб

Найкраща підтримка учнів під час навчання — це коли батьки теж намагаються вчитися. Скажімо, вивчають іноземну мову, ходять на якісь курси чи опановують нові навики.

"Діти постійно спостерігають за батьками, які все життя навчаються та займаються професійним розвитком, - говорить Gazeta.ua заслужений вчитель України Віктор Громовий.

За його словами, є вища ймовірність успішних в навчанні дітей у батьків, які також постійно працюють над своїм розвитком.

"Карантин показав, що освітній простір родини має фундаментальне значення. Деякі західні дослідники заявляють, що школа не має значення, а значення має лише родина. Реформувати систему освіти, реформуючи школу чи університет, неможливо. Доки не з'явиться відповідальне батьківство, школа не витягне ніяку реформу", - каже він.

Відтепер найуспішніші учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть отримати премії, стипендії та гранти на здобуття вищої освіти за кордоном. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський 28 січня.

Зараз ви читаєте новину «Як батькам зробити дітей успішнішими в навчанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути