вівторок, 26 січня 2021 17:47

Пробне ЗНО складатимуть майже 140 тис. осіб

Пробне ЗНО складатимуть майже 140 тис. осіб
Майже 140 тисяч осіб складатимуть пробне ЗНО

Станом на сьогодні майже 140 тис. осіб зареєструвалися для складання пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у Telegram-каналі.

"Кожен зареєстрований учасник зможе скласти тест з одного навчального предмета, а також додатково завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома. До 10–14 квітня учасники пробного ЗНО надсилатимуть відповіді до спеціального сервісу, щоб 16 квітня отримати результати", - повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Остаточна кількість учасників пробного ЗНО стане відома після того, як регіональні центри оцінювання якості освіти опрацюють всі платежі, сказав він.

Реєстрація для участі в основній сесії ЗНО розпочнеться 1 лютого, а пробне ЗНО відбудеться 10 лютого. У МОН вже розробили декілька варіантів його проведення: повноформатний режим, ДПА у формі ЗНО або ДПА в закладах освіти - за вибором здобувача освіти. Такі варіанти можуть схвалити з урахуванням епідемічної ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентам не видаватимуть червоних дипломів

Торік пробне ЗНО з української мови відбулося 15 червня, з інших навчальних предметів - 17 червня. Залежно від регіону воно коштувало в межах від 138 до 150 грн за 1 навчальний предмет.

Зараз ви читаєте новину «Пробне ЗНО складатимуть майже 140 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути