Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 19:48

"Я з ними! " — ексчиновник освіти підтримав протест студентів КНУ проти "Слуг"

"Я з ними! " — ексчиновник освіти підтримав протест студентів КНУ проти "Слуг"
Збори під логотипом "Зе! Місцеві" проходили за участі президента Зеленського. Фото: president.gov.ua

Партія "Слуга народу" проводила свої збори на території головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка 20 вересня.

Студентський парламент навчального закладу висловив занепокоєння "залученням університету до участі в акції політичної партії", оскільки це є прямим порушенням закону "Про освіту" та суперечать листу Міністерства освіти і науки "Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти" від 14 вересня 2020 року.
Молодь Університету Шевченка вийшла на протест "Освіта без політики " під головний корпус навчального закладу на вул. Володимирській.

"Я підтримую рішення та обурення студентів,- говорить Gazeta.ua Єгор Стадний, екс заступник міністра освіти та науки. - Обличчя університету врятували студенти. Якби ніхто з університету публічно не висловив засудження вчинку, то репутація зазнала ще більшого краху. Радує, що є ті, кого насправді цікавить наша політична культура, і це студенти. Вони - наше майбутнє".

"Законодавство чітко забороняє проводити такі заходи на території навчального закладу незалежно від того є там студенти, чи немає, - говорить фахівець. - Політична культура на рівні краху, а представники політики замість того, щоб показувати приклад, творять клоунаду. Цей інцидент виник, через те, що вони не знали, що існує така заборона. А коли народ почав вказувати на їхню помилку, — безглуздо виправдались, так і не визнавши власного порушення законів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН розробило нову платформу для дистанційного навчання

У партії "Слуга народу" кажуть, що не порушували закон, провівши свою конференцію у внутрішньому дворі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
У дворі червоного корпусу університету президент та колеги з партії розповідали про своє бачення розвитку Києва та презентували команду, яка здатна забезпечити цей розвиток.

Зараз ви читаєте новину «"Я з ними! " — ексчиновник освіти підтримав протест студентів КНУ проти "Слуг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути