четвер, 21 липня 2016 11:16

9 університетів проведуть ЗНО при вступі до магістратури

9 університетів проведуть ЗНО при вступі до магістратури
kmu.gov.ua

Цього року майже 2 тис. абітурієнтів, які вступають до магістратури за спеціальністю "Право", складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання.

Тест пройде 23 липня, розповіла на прес-конференції заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

В експерименті беруть участь 9 вищих навчальних закладів. Це Львівський національний університет України, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний університет "Києво-Могилянська академія", Міжнародний університет розвитку людини "Україна", Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", Національний університет "Одеська юридична академія", Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, Одеський національний морський університет, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича.

"Вступ до магістратури – одне із чутливих питань, а завдяки єдиному тесту цей процес буде прозорим. У майбутньому планується поширити досвід проведення єдиного тесту з права на більшу кількість університетів та програм", - каже Інна Совсун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 37% студентів поєднує навчання та роботу - опитування

Іспит буде мати 2 блоки: "Право" і "Англійська мова". Перший блок з юридичних дисциплін та загальних правничих компетентностей. Від другого блоку можна відмовитись, якщо абітурієнт вивчав іншу іноземну мову. Такі вступники складають іноземну мову у навчальному закладі.

Також МОН планує наступного року запустити електронну базу, в яку можна буде внести середній бал атестату і він буде автоматично завантажуватися в кабінет вступника так само, як зараз це робиться з результатами ЗНО.

"Також очевидне рішення – розвести вступ на різні освітньо-кваліфікаційні рівні. Зробити принаймні так, щоб магістри і бакалаври не намагалися одночасно подати документи", - додала Інна Совсун.

Нагадаємо, на сайті моніторингу порушень прав викладачів та студентів зареєстрували майже 400 скарг. Більшість стосуються вимагання грошей.

Зараз ви читаєте новину «9 університетів проведуть ЗНО при вступі до магістратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути