понеділок, 06 липня 2020 17:32

Звільнення Смолія стало несподіванкою - Гетманцев

Звільнення Смолія стало несподіванкою - Гетманцев
Верховна Рада проголосувала за звільнення Якова Смолія з посади голови Нацбанку 3 липня. Фото: НБУ

Відставка голови Нацбанку Якова Смолія стала несподіванкою, заявив голова фінкомітету Данило Гетманцев.

"У Нацбанку були і помилки, і хороше. Помилки ми завжди відверто обговорювали і завжди знаходили розуміння. І тут раптом така заява. Вважаю, що вона неадекватна обставинам. Тим більше у такий складний період", - пояснив Гетманцев, пише Liga.net.

Комітет, коли готував проєкт постанови з критикою НБУ, хотів дати політичну оцінку без юридичних наслідків, наголосив голова фінкомітету.

"Було два варіанти постанови, другий – набагато жорсткіший. Там пропонувалося визнати Смолія таким, що втратив ділову репутацію. Ми проголосували проти. Це чисто політична оцінка, юридичних наслідків немає. Ми не збиралися звільняти Смолія", - зізнається голова комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначили в.о. голови Нацбанку

Текст постанови готував депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

"Ми зобов'язані піднімати проблемні питання та обговорювати їх. Минулої осені почали свою діяльність із прийняття закону про "спліт", що посилило НБУ. Цієї весни прийняли банківський закон – він ще більше посилив регулятора і Фонд гарантування вкладів. Цей процес не може бути одностороннім, тим більше, що до Національного банку у нас є багато питань", - додав Гетманцев.

Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку. "За" відповідну постанову проголосували 286 депутатів. Рішення підтримали фракції "Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра". Нуль голосів "за" - "Європейська солідарність" і "Голос". Заяву про звільнення Смолій подав 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Смолія стало несподіванкою - Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути