четвер, 29 листопада 2018 10:20

Зросла середня зарплата: скільки отримують спеціалісти

Автор: 24 Канал
  В Україні на чверть зросла зарплата
В Україні на чверть зросла зарплата

Середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій в Україні за останній рік зросла на 24,9%. У жовтні 2018-го вона становила 9218 грн, що у 2,5 раза вище від рівня мінімальної зарплати.

Зокрема, середня зарплата у сільському господарстві зараз становить понад 8 тис. грн, у промисловості – 10 тис. грн, а у фінансовій і страховій діяльності – більше 16 тис. грн, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Найвищу середню зарплату зафіксували у Києві - 13 тис. грн, а найнижчу - у Чернівецькій області - трохи більше 7 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранок розпочався з подорожчання долара

В Україні побільшало вакансій для нянь. Це пов'язано з тим, що жінки почали достроково виходити з декрету. Роботодавцям не вигідно, щоб вони сиділи вдома 3 роки. За 30 днів для нянь на сайті пошуку роботи з'явилося 235 нових вакансій.

Найвигідніше працювати у сім'ях. Наприклад, няні у Києві платять 20-23 тис. грн у місяць. Інколи роботу оплачують погодинно - 80-100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зросла середня зарплата: скільки отримують спеціалісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути