вівторок, 21 квітня 2020 13:33

Зросла мінімальна допомога в разі безробіття

Зросла мінімальна допомога в разі безробіття
На час карантину мінімальна допомога в разі безробіття складе 1000 грн. Фото: ukrinform.ua

На час карантину мінімальна допомога в разі безробіття складе 1000 грн, повідомляє Держслужба зайнятості України.

"Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу в разі безробіття без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн", – йдеться в повідомленні.

Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

"Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, і діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину", – повідомляє Держслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали рекордні зарплати, які отримали київські лікарі

Мінімальний розмір допомоги в разі безробіття підвищено до 1000 грн для:

тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації у службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи через негативні фактори (наприклад прогул);

молодих, які закінчили або припинили навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилися зі строкової військової служби та потребують сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;

внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і які отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн), допомогу буде автоматично перераховано з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

"Нагадуємо також, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості. Виплату допомоги в разі безробіття теж призначають з першого дня реєстрації", - повідомляє Держслужба зайнятості.

В Україні протягом місяця карантину роботу втратили 1-1,3 млн людей. А загальна кількість безробітних сягнула 2,5-2,8 млн осіб. Відповідні розрахунки зробила Торгово-промислова палата України.

Зараз ви читаєте новину «Зросла мінімальна допомога в разі безробіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути