Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2020 15:54

Зафіксували рекордну кількість безробітних

Зафіксували рекордну кількість безробітних
Загальна кількість безробітних в Україні сягнула 2,5-2,8 млн осіб. Фото: dialogs.org.ua

В Україні протягом місяця карантину роботу втратили 1-1,3 млн людей. А загальна кількість безробітних сягнула 2,5-2,8 млн осіб. Відповідні розрахунки зробила Торгово-промислова палата України.

"За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття сьогодні складає 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років", — сказав керівник організації Геннадій Чижиков, передає Громадське. Він уточнив, що до підрахунків включено трудових мігрантів, які повернулися в Україну з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не вдасться втримати заробітчан удома

"Опитування Торгово-промислової палати показало, що 26% компаній планують скорочення персоналу, ще 30% ще не ухвалили остаточного рішення", — додав глава палати.

За інформацією Держслужби зайнятості, за час карантину роботу втратили не менше 70 тис. українців – це ті, хто став на облік у службі. Однак під час карантину отримати статус безробітного стало простіше, достатньо подати дистанційно дві заяви. Виплату допомоги в разі безробіття призначають з першого дня реєстрації.

За минулий тиждень безробітних стало на 36,2 тис. осіб більше. У центрах зайнятості на 13 квітня зареєстровано 387,5 тис. безробітних українців, передає Державна служба зайнятості. Порівняно з квітнем 2019-го, безробітних стало більше на 22%, або 70 тис. осіб

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували рекордну кількість безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути