понеділок, 06 серпня 2012 12:01

Золотовалютні резерви України зросли на $761 мільйон - НБУ

Золотовалютні резерви України зросли на $761 мільйон - НБУ
Олександр Дубихвіст: За станом на 1 серпня 2012 року обсяг золотовалютних резервів становив 30 мільярдів 79 мільйонів доларів США. Фото: bank.gov.ua

Золотовалютні резерви України на 1 серпня у порівнянні з 1 липня зросли на $761 млн до $30,79 млрд.

Про це у відеозверненні повідомив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку національного банку України (НБУ) Олександр Дубихвіст.

"За станом на 1 серпня 2012 року обсяг золотовалютних резервів становив 30 мільярдів 79 мільйонів доларів США в еквіваленті, тобто за місяць резерви зросли на 761 мільйон доларів США", - сказав він

За його словами, зростання золотовалютних резервів відбулося переважно за рахунок надходження коштів на рахунки уряду від розміщення п'ятирічних єврооблігацій обсягом $2 млрд.

Дубихвіст повідомив, що загальне сальдо інтервенцій за липень становить мінус $1,235 млрд у тому числі за рахунок продажу валюти НАК "Нафтогаз України" для виконання розрахунків перед ВАТ "Газпромом" за поставлений російський газ.

Він також розповів, що Нацбанк упродовж липня цього року здійснював на міжбанківському валютному ринку операції як з купівлі, так і з продажу валюти.

Нагадаємо, раніше НБУ повідомляв, що золотовалютні резерви України на 1 липня 2012 року становили $29 млрд 317,66 млн, що на $1,439 млрд (4,7%) менше, ніж на кінець травня 2012 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Золотовалютні резерви України зросли на $761 мільйон - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути