Ексклюзиви
Середа, 03 лютого 2021 12:30

"Золоті" яйця та цукор: вартість продуктів зростає

На початку лютого у супермаркетах зросли ціни майже на всі категорії продуктів.

Десяток курячих яєць коштує у середньому 31,90 грн. На початку грудня 2020-го їх продавали по 20-23 грн. Невпинно зростає вартість цукру. У вересні торік фасовану по 1 кг продукцію продавали по 14,19 грн, жовтні -15,9, листопаді — 18,90. На початку грудня за 1 кг цукру треба було заплатити 19,90 грн. У лютому доведеться віддати 21,29 грн.

Автор: gazeta.ua
  Невпинно зростає вартість цукру.
Невпинно зростає вартість цукру.

Тепличні овочі також додали в ціні. У супермаркеті за кілограм огірків просять 59,90 грн, на ринку – 50-52 грн. Гладкі огірки продають по 69,90 грн/кг. Вартість тепличних помідорів варіюється від 39,95 до 48,90 грн/кг. Утім, на базарі їх можна придбати по 35 грн. Але є ризик, що вам продадуть підморожені овочі.

Автор: gazeta.ua
  Тепличні овочі також додали в ціні.
Тепличні овочі також додали в ціні.

Червоний перець подешевшав порівняно з груднем минулого року - 78 грн/кг проти 89,90. На базарі ціна впала до 68 грн. Імпортні кабачки коштують від 32 до 60 грн/кг.

Автор: gazeta.ua
  Картопля та цибуля теж подорожчали.
Картопля та цибуля теж подорожчали.

Морква подорожчала на 90 коп. – до 5,90 грн/кг. Буряк коштує 6,95 грн/кг. Після грудневого падіння, знов подорожчала капуста - до 5 грн/кг. Картопля та цибуля теж додали в ціні – коштують 11,99 грн і 6,19 грн/кг відповідно. Ціни на українські яблука стартують від 13 грн.

Автор: gazeta.ua
  Куряче філе — 99,90 грн/кг; куряча гомілка — 55,40 грн/кг;
Куряче філе — 99,90 грн/кг; куряча гомілка — 55,40 грн/кг;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, чому зростають ціни на продукти

Традиційний продуктовий кошик у столичних супермаркетах можна придбати за такими цінами:

- хліб білий пшеничний вищого ґатунку - 26,73 грн/кг;

- хліб пшеничний з борошна 1-го ґатунку - 21,40 грн/кг;

- батон - 14,75 грн;

- хліб житній - 22,07 грн/кг;

- крупа гречана - 32,99 грн/кг;

- рис - 23,93 грн/кг;

- макарони - 20,17 грн/кг;

- олія соняшникова – 36-42,07 грн/л;

- куряче філе — 99,90 грн/кг; куряча гомілка — 55,40 грн/кг;

- свиняче стегно — 98,89 грн/кг; лопатка — 98,89 грн/кг, биток — 129,98 грн/кг; фарш – 74,69 грн/кг;

- яловича вирізка – 190-200 грн/кг; биток без кістки — 194,90 грн/кг; задня частина — 193,90 грн/кг; лопатка — 186,40 грн/кг;

- сало - 110 грн/кг;

- ковбаса "Лікарська" – 116-160 грн/кг;

- скумбрія – 140 грн/кг; оселедець – 60 грн/кг;

- вершкове масло 72,4% - 44 грн/200 г;

- молоко 2,5% - 25 грн/л;

- сир твердий Російський – 120-180 грн/кг;

- яйця – 31,90 грн/дес.

Навесні в Україні можуть подорожчати зернові, овочі та фрукти. Інфляція становитиме 7-8%.

Зараз ви читаєте новину «"Золоті" яйця та цукор: вартість продуктів зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 26402
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути