Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 14:20

Зниження зарплат та безробіття – уряд порахував можливу інфляцію на цей рік

Зниження зарплат та безробіття – уряд порахував можливу інфляцію на цей рік
Кабмін прогнозує, що інфляція цього року зросте до 11,6% pixabay.com

Кабінет міністрів в оновленому макроекономічному прогнозі підвищив прогноз інфляції 2020 року із затверджених раніше 5,5% до 11,6%. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України.

Згідно з оновленим макропрогнозом, Кабмін очікує, що рівень безробіття складе 9,4%, середньомісячна заробітна плата працівників (брутто) - 10,7 тис. грн, а номінальна зарплата з урахуванням інфляції знизиться на 4,5% в порівнянні з торішнім показником. Кількість зайнятих економічною діяльністю віком 15-70 років налічуватиме 16,33 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкіри заговорили про підвищення кредитних ставок

Також Мінекономіки переглянув прогноз ВВП України на цей рік. Зараз очікується падіння на 3,9% в порівнянні із зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи. Рівень безробіття складе 9,4% проти прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,5 грн за дол. США (порівняно із 27 грн за дол. США, прогнозованими в жовтні 2019 року). Зростання цін на споживчому ринку лише тимчасово прискориться до 8,7% (порівняно з 5,5% у попередньому прогнозі), і вже наступного року повернеться до цільових 5%, запевняють у Міністерстві.

Україна в травні послабить обмеження, введені для протидії поширенню коронавірусу. Україна планує "перезапустити економіку" в травні після посилення карантинних заходів у квітні. Очільник Кабміну зазначив, що Україна не може дозволити собі розширений карантин тривалістю 2, 3, 4 місяці. За його словами, у домогосподарств і компаній немає достатнього "запасу резервів", щоб витримати більш тривалий карантин. Глава Кабміну також повідомив, що послаблення обмежень не торкнеться людей похилого віку і дітей. Їм доведеться залишатися вдома.

Зараз ви читаєте новину «Зниження зарплат та безробіття – уряд порахував можливу інфляцію на цей рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути