понеділок, 30 вересня 2019 16:47

Зниження ставки НБУ призведе до зростання попиту на корпоративні та муніципальні облігації – ICU

 

Подальше зниження дохідності по ОВДП зробить корпоративні та муніципальні облігації більш цікавими для локальних та іноземних інвесторів. Такий прогноз озвучив керівник підрозділу випуску боргових цінних паперів групи ICU Руслан Кільмухаметов на Українському Фінансовому Форумі 27 вересня в Києві.

"Зниження ставки НБУ і дохідності по ОВДП відбувається на тлі відносної стабільності ставок по депозитах і по кредитах банків для юридичних осіб. Вже сьогодні деякі великі банки пропонують ставки по депозитах на рівні або вище за дохідність ОВДП. Ряд внутрішніх інвесторів звертає увагу на корпоративні облігації, дохідність яких зараз на 2-3% вище ОВДП. Зі зниженням ставки НБУ і прибутковості держпаперів цей попит буде тільки зростати", – впевнений Кільмухаметов.

За даними ICU, в першому півріччі 2020 року різниця між депозитами банків і ОВДП може бути вже достатньою (2,0-2,5%), щоб іноземні інвестори почали придивлятися до облігацій найбільших українських банків, як це було в 2011 році. Цього разу інвестори також можуть зацікавитися облігаціями українських державних корпорацій і деяких українських муніципалітетів.

Однак Руслан Кільмухаметов підкреслив, що для активного розвитку ринку корпоративних та муніципальних паперів повинен з'явитися попит з боку найбільших банків, адже розмістити і підтримувати ліквідність вторинного ринку великих емісій без їх участі складно.

Довідка. Український Фінансовий Форум (Ukrainian Financial Forum) – одна з головних фінансових подій України. Форум був ініційований групою ICU в 2014 році і проводиться нею щорічно для пожвавлення економічної дискусії в Україні та залучення провідних світових фахівців до обговорення необхідних країні економічних змін.

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.

Заснована у 2006 році спеціалістами з ING група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням знаходяться активи у розмірі більше 500 млн доларів США. Нинішня стратегія ICU передбачає значні інвестиції у венчурні проекти та проблемний борг. Засновники ICU – Макар Пасенюк и Костянтин Стеценко.

Зараз ви читаєте новину «Зниження ставки НБУ призведе до зростання попиту на корпоративні та муніципальні облігації – ICU». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути