Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 14:45

Знайшли спосіб, як знизити ціну на газ

Ціну на газ можна знизити, якщо дозволити провести повну лібералізацію постачання природного газу для усіх категорій споживачів з 1 квітня 2019 року. Тобто дозволити українцям самостійно обирати постачальника природного газу.

"Нафтогаз закупив газ на точці Словаччини за ціною 5981 гривень за тисячу кубометрів. З урахуванням ПДВ та витрат на транспортування і постачання це відповідає роздрібній ціні на рівні близько 8380 гривень", - написав голова правління НАКу Андрій Коболєв у листі до Володимира Гройсмана, повідомляє Економічна правда.

Автор: Економічна правда
 
Автор: Економічна правда
  Реформа газового ринку в Україні дозволила десяткам компаній вільно купувати газ на європейському ринку та постачати його комерційним споживачам.
Реформа газового ринку в Україні дозволила десяткам компаній вільно купувати газ на європейському ринку та постачати його комерційним споживачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НКРЕКП розпочала масштабну перевірку облгазів Фірташа

За його словами, реформа газового ринку в Україні дозволила десяткам компаній вільно купувати газ на європейському ринку та постачати його комерційним споживачам.

"Якщо надати можливість українським домогосподарствам вільно обирати постачальника природного газу, то ціна, яку запропонує конкурентний ринок, буде меншою від поточної регульованої ціни", - пояснює Коболєв.

З 1 травня 2019-го ціна на газ для населення повинна зрости до 9852 грн за тисячу кубометрів. З 1 січня 2020-го вартість газу становитиме 12 314 грн. З листопада 2018-го українці платять за газ 8550 грн за тисячу кубометрів разом з ПДВ, витратами на транспортування та надбавками облгазів.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як знизити ціну на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути