середа, 13 лютого 2019 16:23

Знайшли спосіб, як позбутися боргів за комуналку

Знайшли спосіб, як позбутися боргів за комуналку
Заборгованість населення за електроенергію становить близько 5 млрд грн. Решта 28 млрд грн - це борги підприємств, бюджетних установ. Фото: Кореспондент

Уряд пропонує списати понад 80 млрд грн боргів за житлово-комунальні послуги. Водночас частину заборгованості покриють споживачі, які вчасно оплачують комунальні рахунки.

"Кабмін ще навесні 2017-го схвалив проект закону про погашення 30 мільярдів гривень боргів за електроенергію. Частину коштом державного бюджету, частину - спеціальною надбавкою всім споживачам в тариф на електроенергію", - написав у Facebook експерт у сфері енергетики Андрій Герус.

Також зареєстрували законопроект про списання боргів населення за житлово-комунальні послуги на суму 56 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захмарні цифри: скільки кияни платять за комуналку

"Швидше за все, ми вже дійшли до точки неповернення, коли борги стають в принципі непогашеними і єдиний спосіб - це їх списати - закрити бюджетом. Сумарно всі борги населення та підприємств за газ, електроенергію, опалення та воду досягають вже 100 мільярдів гривень", - наголосив Герус.

За його словами, заборгованість населення за електроенергію становить близько 5 млрд грн. Решта 28 млрд грн - це борги підприємств, бюджетних установ.

Торік заборгованість українців за електроенергію зросла на 16% - з 28,9 до 33,6 млрд грн, свідчать дані НКРЕКП. На кінець 2018-го борги населення за постачання природного газу становили 26,4 млрд грн, за централізоване опалення і постачання гарячої води - 16,7 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 4 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 3,1 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 0,6 млрд грн, за постачання електроенергії - 4,8 млрд грн, повідомляє Держстат.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як позбутися боргів за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути