понеділок, 12 серпня 2019 17:02

Знайшли спосіб, як боротися з рейдерством

Знайшли спосіб, як боротися з рейдерством
Радник в о голови СБУ Баканова Дмитро Дубілет: "В Україні досі немає нормального реєстру з контактними даними громадян". Фото: Уніан

Треба створити систему, яка попереджатиме українців, що їхній бізнес чи нерухомість переходять комусь іншому.

"Таку реформу можна поділити на 3 частини. Перша - дати можливість громадянам безкоштовно підписуватися на сповіщення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника. Поки такий сервіс платний і стосується тільки нерухомості. Далі плануємо навчитися повідомляти громадян про захоплення майна, навіть якщо вони не підписані на сервіс", - написав у Facebook радник в.о. голови СБУ Баканова Дмитро Дубілет.

За його словами, проблема в тому, що в Україні досі немає нормального реєстру з контактними даними громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубілет пояснив, як боротися з корупцією

"Тому плануємо інтегруватися з бюро кредитних історій, які мають контактні дані більшості громадян. Далі надсилатимемо людям повідомлення не тільки про завершені угоди, а й про ті, що готуються. Якщо вашу квартиру чи бізнес уже "віджали", то процес повернення може бути довгим і виснажливим. Треба зробити так, щоб громадянин отримав повідомлення про реєстраційні дії ще на етапі підготовки", - наголосив Дмитро Дубілет.

Він запропонував спростити процедуру подання скарг до антирейдерської комісії при Мін'юсті, щоб зазальмувати укладання угоди.

Колишній директор із інформаційних технологій Приватбанку, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет став радником в.о. голови СБУ Івана Баканова. Раніше Дубілет повідомив, що візьме участь у декількох проектах щодо боротьби з корупцією в Україні як експерт із інформаційних технологій.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як боротися з рейдерством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути