четвер, 20 травня 2021 14:49

Зміна стратегії продажів дала нагоду стабілізувати роботу Центренерго - член правління Галущак

Зміна стратегії продажів дала нагоду стабілізувати роботу Центренерго - член правління Галущак
Центренерго входить до переліку об'єктів "великої приватизації". Фото: ua-energy.org

Починаючи з лютого 2021 року Центренерго повністю змінило стратегію продажу електроенергії на ринку. Зокрема, перехід до продажів невеликими лотами підвищив конкурентоспроможність компанії та дав змогу суттєво збільшити виторг.

Про це розповів член правління Центренерго Володимир Галущак в авторській колонці для порталу ЛБ.

"Основним майданчиком для торгів стала Українська енергетична біржа. Якраз у лютому 2021 року УЕБ ухвалила зміни до Регламенту організації та проведення електронного аукціону з продажу електричної енергії. Був обмежений максимальний обсяг продажу лотів за одною позицією від загального обсягу електроенергії, який заявлявся на аукціон - не більш як 20% від загального обсягу або 50 МВт. Завдяки цьому покупці мають можливість купити навіть 1 МВт, запропонувавши за лот максимальну ціну", - заявив Галущак.

За його словами, упродовж першого місяця роботи за новими правилами компанія змогла повністю продати запланований обсяг електроенергії в 600 МВт, що дало змогу перейти до довготривалої стратегії продажів. Це, своєю чергою, дало нагоду повністю забезпечити поставки вугілля на цей рік. Стабільне постачання пального та енергії очільник Центренерго назвав конкурентною перевагою компанії.

"Продаючи електроенергію за довготривалими договорами ми гарантовано формуємо собі виробничу програму на третій квартал. Велика частина вироблених обсягів уже продана. Це дає можливість захиститися від цінових коливань, а висока конкуренція на торгах УЕБ гарантує формування справедливих цін і забезпечує високі доходи компанії", - додав Галущак.

Загальне покращення фінансової ситуації завдяки переходу до нової стратегії продажів стало причиною поглиблення співпраці між Центренерго й ТБ "Українська енергетична біржа". Зокрема, у травні 2021 року компанії підписали Меморандум про співпрацю.

У планах менеджменту - побудова вертикально інтегрованої компанії на базі наявних виробничих потужностей із подальшим приєднанням перспективних державних шахт, завдяки чому можна буде забезпечити компанію власною базою для виробництва електроенергії.

Нагадаємо, Центренерго є оператором Вуглегірської, Зміївської та Трипільської ГЕС і переьуває під загальним управлінням Фонду держмайна України.

Центренерго входить до переліку об'єктів "великої приватизації".

Зараз ви читаєте новину «Зміна стратегії продажів дала нагоду стабілізувати роботу Центренерго - член правління Галущак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути