вівторок, 03 березня 2020 09:54

Житло впаде в ціні до критичної позначки – економіст спрогнозував нову кризу

Житло впаде в ціні до критичної позначки – економіст спрогнозував нову кризу
Експерт розповів, як світова криза вплине на Україну. Фото: pixabay.com

Викладач макроекономіки бізнес-школи МІМ-Київ Михайло Кухар заявив про початок світової економічної кризи, початком якого став коронавірус.

"Коронавірус став тригером світової фінансової кризи, на котру всі аналітики чекали. Китай – це світова мануфактура. Один за другим почнуть зникати споживчі товари. Це буде поступово. Попит на ці товари не буде чим швидко замістити. Виробництва в інших країнах або померли, або істотно впали. Звичайно, зростатимуть ціни. З середини цього року навіть в індустріально розвинутих країнах буде інфляція, причому така, якої давно не було", – сказав Кухар в ефірі програми "ІнфоДень" на "5 каналі" .

Експерт каже, що світова економічна криза вже настала. У Франції, Італії люди не виходять на вулиці, у багатьох штатах, Японії скасовано шкільне навчання, концерти та культурно-масові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус не вщухає: фондові ринки та ціни на нафту впали до рекордних показників

"За всіма пандемічними показниками зрозуміло, що два-три місяці людство перехворіє цим, він піде на спад, а потім зовсім вщухне. Але ці місяці спаду ділової активності, недопоставка товарів з Китаю, шалений спад його економіки, падіння світової ціни на нафту, а зі світовою кризою буде падіння цін на багато видів ресурсів, що є основними експортними товарами України", - каже Кухар.

України ця криза також торкнеться. Багато людей втратять роботу, а житло вперше подешевшає. Пік найнижчих цін на нерухоме майно припаде на літо цього року.

"Чомусь усі пов'язують кризу з різким зростанням долара. Але українці мають достатньо валюти, яку почнуть обмінювати. Криза торкнеться більш великих галузей, зокрема будівництва. Думаю цього року ціни впадуть", - каже експерт у "Сніданку з 1+1.

У четвер, 27 лютого, торги на Американській фондовій біржі закінчилися падінням основних індексів до рівня кризи 2008-го. Американський індекс Dow Jones втратив 1200 пунктів, або 4,4%. Індекс S&P 500 також впав на 4,4%, Nasdaq – на 4,6%,

Зараз ви читаєте новину «Житло впаде в ціні до критичної позначки – економіст спрогнозував нову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути