пʼятниця, 14 червня 2019 17:00

Зеленський планує скасувати "Роттердам+"

Зеленський планує скасувати "Роттердам+"
Герус впевнений в успіху програми. ФОТО: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський подасть до Верховної Ради проект закону про скасування формули "Роттердам+".

"Адміністрацією президента було підготовлено законопроект, який у понеділок буде внесено до Верховної Ради. Пропонується, щоб формулу "Роттердам+" було скасовано, а замість неї діяла інша формула, можна її назвати "Роттердам-", – сказав на брифінгу представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Тепер з формули буде прибрано вартість доставки вугілля з Роттердама до України, а також буде введено дисконт на погану якість вугілля: що гірша якість вугілля, то менша його вартість зараховується до тарифу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиційна платформа - За життя" вимагає від Зеленського відмовитися від корупційної схеми "ДюЗЕльдорф+"

"Крім того, цим законопроектом пропонується відтермінування нового ринку електроенергії на один рік. На нашу думку, неправильно такий непідготовлений ринок вводити з 1 липня. Упродовж цього року існуватиме формула "Роттердам-", яка регулюватиме тарифи вугільних електростанцій", – додав Герус.

НКРЕКП звинувачували у прийняття рішень в інтересах тодішнього президента, його оточення та певних олігархічних груп, зокрема запровадження формули "Роттердам+".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський планує скасувати "Роттердам+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути