Ексклюзиви
середа, 18 березня 2020 17:07

"Збільшення вартості електроенергії - це необхідність" - експерт

"Збільшення вартості електроенергії - це необхідність" - експерт
Гонитва за дешевими тарифами призведе до катастрофи. Фото: 5.ua

Збільшення цін на електроенергію в Україні неминуче. Якщо хочемо отримувати якісні послуги, то маємо відповідно платити.

Про це Gazeta.ua розповів експерт з енергетики Михайло Гончар.

"Збільшення вартості електроенергії - це необхідність, адже ми маємо розвиватися. Гонитва за дешевими тарифами призведе до катастрофи. Мережі зношуються, а тому є ризик частих аварій, перебоїв з електропостачанням. Потрібно ремонтувати лінії електропередач, міняти трансформаторні підстанції. Гроші на це беруть саме з тарифів".

На думку експерта, проблема країни в тому, що погано контролюють витрати коштів, які сплачують українці за комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям будуть надсилати 12 нових платіжок за комуналку

"Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг зобов'язана жорстко контролювати, аби обленерго не зловживало і не наживалося за рахунок споживачів. Наскільки збільшиться ціна за електроенергію, теж залежить від апетитів олігархату та того, як захищатиме інтереси українців комісія-регулятор. Звичайно, є ризики, що збільшуватимуться борги за комуналку. Думаю, це врахують, піднімаючи ціну", - говорить Гончар.

На сьогодні тариф на електроенергію для тих, хто споживає менше 100 кВт/год., становить 90 коп. Для тих, хто більше - 168 коп.

Українців чекає чергове збільшення цін на електроенергію. У Кабміні почали вже розгляд поетапного підвищення тарифів. Насамперед підвищення стосуватиметься пільгових 100 кВт-годин, за які громадяни платять 90 копійок. Крім того, в уряді планують ввести єдиний тариф на оплату електроенергії. Це дасть змогу уникнути будь-яких маніпуляцій і зловживань щодо цін на ринку.

Зараз ви читаєте новину «"Збільшення вартості електроенергії - це необхідність" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути