Ексклюзиви
понеділок, 29 лютого 2016 11:46

Завтра електроенергія подорожчає на чверть

Завтра електроенергія подорожчає на чверть
vikka.ua

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, з 1 березня 2016 року підвищує мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25%.

Відзавтра він становитиме 57 коп. за кВт на год.

Графік підвищення тарифів для населення тривалістю в 2 роки було затверджено рік тому. Наступне підвищення тарифів на світло почнеться 1 вересня. Згідно з документом, мінімальний тариф встановлюється на місячний обсяг споживання електроенергії 100 кВт/год. Весь обсяг понад 100 кВт/год відпускається за тарифом 99 копійок за кВт/год. Якщо споживати більше 600 кВт/год, то платити доведеться по 1,56 грн за перевищений обсяг.

У березні наступного року споживачів електроенергії розділять на 2 категорії. Споживачі до 100 кВт/год на місяць платитимуть по 0,9 грн за кВт/год. Ті ж, хто споживає більше 100 кВт/год, платитимуть за тарифом 1,68 грн за 1 кВт/год.

Раніше повідомлялося, що останній перегляд тарифів на електроенергію для населення відбувся 1 червня 2014 року. Тоді ціна на світло стала вища на 10-40% залежно від обсягів споживання. Максимальне зростання тарифів на електроенергію для населення на 40% було встановлено лише для тих, хто споживає понад 800 кВт-год на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Завтра електроенергія подорожчає на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути