Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 10:06

Завдяки пандемії у світі бум продажу діамантів

Завдяки пандемії у світі бум продажу діамантів
Пандемія спочатку нашкодила галузі, але тепер почала їй допомагати. Фото: unsplash

Через відсутність подорожей у світі зростають продажі діамантів.

Ще однією причиною буму стали продажі святкових прикрас, особливо на ключових ринках США і Китаю, пише Мінфін з посиланням на Bloomberg.

Експерти пояснюють, що пандемія спочатку нашкодила галузі, але тепер почала їй допомагати. Раніше з купівлею діамантів конкурували подорожі як витрати на розкіш. Оскільки через карантин свобода пересування дещо обмежена, споживачі почали вкладати гроші в онлайн-покупки.

"Люди не тільки навчилися віддалено працювати, а й купувати онлайн, зокрема діаманти. Раніше гроші витрачали на подорожі або вечері в дорогих ресторанах, але тепер частина цього попиту перекинулася на діаманти. Онлайн-продажі майже подвоїлися за минулий рік і досягли близько 20 відсотків від усіх продажів", — розповів Bloomberg заступник гендиректора "Алроси" Євген Агуреев.

Аналітики не розуміють, чи буде поточний бум стійкий. Деякі учасники ринку вже турбуються, що ринок перегрівається, що загрожує обвалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rolex з діамантами і старовинні рублі: у Києві перехопили "різдвяну" контрабанду

За інформацією Bloomberg, протягом останніх 5 років річний попит на діамантові прикраси тримався приблизно на рівні $80 млрд. Завдяки вакцинації в країнах світу інші розкішні покупки стають знову доступними, а тому є ризик виникнення колишніх проблем.

В Україні є низка ювелірних компаній, які пропонують купити діаманти. За камені вагою 0,01−0,02 карати доведеться викласти від кількох сотень гривень до понад 1,5 млн грн.

Ізраїльський ювелірний бренд Yvel створив найдорожчу захисну маску для обличчя вартістю $1,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки пандемії у світі бум продажу діамантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути