Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2018 12:24

Зарплати в доларах і заборона рублів: з лютого запрацює новий закон

Зарплати в доларах і заборона рублів: з лютого запрацює новий закон
Використовувати монети і купюри із зображенням анексованого Росією Криму в Україні заборонять. Фото: detstandart.ru

Із лютого 2019 року частина українців зможе отримувати зарплати у доларах, у поштових відділеннях будуть продавати валюту, а деякі рублі заборонять.

Відповідні нововведення передбачені законом "Про валюту", пише "Обозреватель". Нові правила дозволять отримувати, наприклад, у доларах або євро гроші на відрядження на роботі.

"Юридичні особи мають право використовувати валютні кошти на оплату витрат на обслуговування відрядження за кордон їхніх працівників, а також для забезпечення експлуатаційних потреб власних транспортних засобів під час їхнього перебування за межами України", – йдеться у документі.

Заробітні плати у доларах в Україні дозволили виплачувати в офіційних представництвах іноземних держав і тільки іноземцям. Також офіційно в валюті зможуть заробляти, наприклад, моряки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з зарплатами в країні

Торгувати валютою за новим законом зможуть поштові відділення, ломбарди, кредитні спілки. Тобто купити долари можна буде не тільки в обміннику або в банку, але і на пошті. Це дозволить продавати і купувати долари у населених пунктах, де немає відділень банків і обмінників, але є пошта.

Використовувати монети і купюри із зображенням анексованого Росією Криму в Україні заборонять.

"Банкноти та монети Центрального банку Російської Федерації з картами, символами, будівлями, розташованими на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України", - сказано у документі.

Йдеться, у тому числі, про купюри номіналом у 100 рублів.

Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету Місто Севастополь. Вона має номінал 5 грн і виготовлена ​​з біметалічного сплаву з недорогоцінних металів.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати в доларах і заборона рублів: з лютого запрацює новий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути