Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2016 17:30

Зарплати менше двох "мінімалок" заборонять - експерт

Зарплати менше двох "мінімалок" заборонять - експерт

Уряд пропонує заборонити платити керівникам підприємств менше 5 мінімальних зарплат, головним бухгалтерам - трьох, а рядовим працівникам - 2 "мінімалок". Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла контент-експерт порталу з працевлаштування Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

"Реальну зарплату занижують. У великих компаніях, таких як банки, страхові компанії зарплата на 60 відсотків складається з окладної частини та персональної надбавки. Податки платять тільки з окладу. Ця дірка тепер закривається. Вводять адміністративну відповідальність не тільки роботодавців, а й працівників за ухиляння від оподаткування", - розповіла експерт.

На думку Тетяни Пашкіної, зміни до законодавства потрібні, щоб більше платили єдиного соціального внеску в бюджет. Крім того, Кабмін хоче примусити платити соцвнесок селян-одноосібників, домогосподарок, гувернанток та інших працівників сфери обслуговування, які зараз можуть сплачувати ці кошти добровільно.

Нагадаємо, дефіцит Пенсійного фонду досяг 145 млрд гривень ($5,8 млрд), що свідчить про фактичне банкрутство відомства. Про це заявив міністр соцполітики України Андрій Рева на одному з телеканалів. У Верховній раді зареєстрували законопроект, яким пропонують внести зміни у закони про оплату праці, збір та облік єдиного соціального внеску та кодекс про адміністративні правопорушення.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати менше двох "мінімалок" заборонять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути