четвер, 13 серпня 2020 12:00

Зарплата: хто в Україні отримує мінімалку

Зарплата: хто в Україні отримує мінімалку
Українцям цілком реально підвищити мінімальну заробітну плату на 40%. Фото: pixabay.com

2019 року 3,5 млн українців отримували менше мінімальної заробітної плати. Ще 3,6 млн громадян щомісяця заробляли більше, ніж середня зарплата по країні - 10,5 тис. грн.

Таким чином, половина населення має доходи між мінімальною та середньою зарплатою, пише LB.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ризиковано підвищувати зарплати в умовах кризи

За словами голови Державної податкової служби Олексія Любченка, українцям цілком реально підвищити мінімальну заробітну плату на 40%.

"Якщо 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб плюс 22 - ЄСВ, то маємо 40 відсотків навантаження. Військового збору не чіпаю. Можна до 30 процентів знизити і добрати 2-3 відсотки податком із продажів. Розвантажити бізнес і забрати податки на кінцевому пункті. Це дасть змогу розвантажити фонд оплати праці. Натомість компенсувати ці кошти можна за рахунок контролю за оподаткуванням іноземних доходів і доходів від здавання майна в оренду. Наприклад, деякі громадяни мають по 10 та більше квартир, але не всі декларують отриманий дохід від здавання в оренду майна", - каже Любченко.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №3963 про підвищення мінімальної зарплати. Основним джерелом для фінансування зростання мінімалки стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу. Запропоновані зміни до державного бюджету передбачають, щоб уже з 1 вересня мінімальна зарплата в Україні становила 5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата: хто в Україні отримує мінімалку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути