Ексклюзиви
пʼятниця, 13 березня 2020 17:00

Заробітки на коронавірусі: няні підвищили розцінки після оголошення карантину

Заробітки на коронавірусі: няні підвищили розцінки після оголошення карантину
Година роботи няні обійдеться мінімум у 200 гривень. freepik.com

Після запровадження карантину подорожчали послуги репетиторів, нянь. Фахівці кажуть, що попит на їхні послуги істотно зріс.

"Найгірше з нянями. Якщо в нормальні дні можна знайти за 70-100 гривень за годину, то зараз мінімально просять від 200 гривень. Моя дочка відвідує приватний дитсадок, за який щомісяця сплачуємо 9 тисяч гривень. Але й він закрився на карантин. Я працюю в аграрній фірмі, чоловік теж. Зараз саме гаряча пора, обоє їздимо у відрядження. Сидіти з дитиною немає кому. Брати її з собою не можу. Через знайомих ледь знайшли няню, вона запросила 13 тисяч гривень за три тижні роботи", - розповіла киянка Марина Шевченко.

Онлайн-уроки та індивідуальні заняття з репетиторами також подорожчали. Найбільший попит на них - серед випускників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці масово скасовують закордонні відпустки

"Я готуюся до ЗНО. Навчаюсь у приватній школі. Зараз її закрили на карантин. Уроки намагалися проводити онлайн, але це зовсім не те. Мама подзвонила до вчительки, яка живе поряд. Раніше урок у неї коштував 150 гривень. Зараз бере 250. Каже, що всі години на час карантину вже розписані. Також має витрачати свої гроші на маски та антисептик. Одягає їх за потреби учням, які чхають. Руки змушує обробляти до заняття", - говорить Сергій Макарчук із Києва.

Перукарі, майстри манікюру, візажу також підняли розцінки. У середньому додали від 20 до 50 грн.

"Нас попередила власниця салону, що, якщо хочемо працювати, мусимо за свій кошт закупити маски й антисептик. Маску міняємо що 2 години. На день витрачаю 4-6 штук. А вони нині коштують від 50 до 100 гривень. Пляшки антисептика вистачає на три дні. Він також недешевий. Тому одразу попереджаємо клієнтів, що ціна на послуги вища. До того ж маємо забезпечити масками клієнтів, які чхають чи кашляють", - розповідає Світлана Ясіна, працює у столичному салоні краси.

Після оголошення карантину в Україні зріс попит на кур'єрську доставку їжі. Сервіси доставок кажуть, що кількість замовлень зросла на 20-25%. Прогнозують, що в найближчі два-три тижні кількість замовлень збільшиться на 70%

Зараз ви читаєте новину «Заробітки на коронавірусі: няні підвищили розцінки після оголошення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути