пʼятниця, 13 березня 2020 08:47

Українці масово скасовують закордонні відпустки

Українці масово скасовують закордонні відпустки
Громадяни відмовляються їхати на відпочинок за кордон через стрімке поширення коронавірусу. Фото: Укрінформ

Українці відкладають відпустки на літо та осінь. Відмовляються їхати за кордон через поширення коронавірусу.

Туроператори скаржаться, що за останні 10 днів продажі турів упали на 50-60% порівняно з аналогічним періодом торік. Ще у січні 2020-го українці активно планували відпочинок за кордоном, пише "Сегодня".

"Просіло раннє бронювання турів на літо. Практично до нуля знизився інтерес до Італії. Щоправда за іншими напрямками суттєвих змін немає. Єгипет і Туреччина домінують в уподобаннях українців. Але конкретно зараз поки "на завтра" можна полетіти тільки до Єгипту", – говорить директор мережі турагенств Олександр Довгопол.

У Туреччині туристичний сезон вирішили перенести. Єгипет поки мовчить про зміни.

"У людей паніка, працівники туризму зазнають збитків. Ось тільки останні кілька днів деякі оператори вводять страховку або гарантують, що в разі чого буде ануляція без штрафних санкцій", – говорить власниця туркомпанії Юлія Монастирьова.

За словами туроператорів, за останній тиждень путівки подешевшали на 30%. Водночас у туристичних містах масово скасовують концертні програми, різноманітні шоу, перестають працювати розважальні заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Римі закривають аеропорт та церкви

Щоправда зріс інтерес українців до внутрішнього туризму.

"Торік 60% бронювань було від іноземних гостей. 40% – українські туристи. Цьогоріч - 30 на 70. Кількість броні від зарубіжних туристів зменшилася, а від вітчизняних гостей – збільшилася. Що стосується внутрішнього туризму – купівлі путівок почастішали в порівнянні з минулим роком. І "завдяки" коронавірусу внутрішній туризм зміцнюватиметься в кожній країні", – пояснює Андрій Маренчук, виконавчий директор керуючої готельної компанії.

Цього літа може зрости попит на курорти в Херсонській, Миколаївській областях та на узбережжі Азовського моря.

11 березня уряд затвердив заходи, яких необхідно вжити через загрозу поширення коронавірусної інфекції в Україні. При цьому карантин запроваджується лише в навчальних закладах - садочках, школах і вузах, для решти сфер - обмежувальні заходи.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово скасовують закордонні відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути